Fotoalbum

Vi blev sat af ved en sø og skulle følge en bæk ud til floden - troede vi. Men bækken var udtørret og vi måtte bære alt grej og kano ud. Det tog 10 - 12 timer.

Vaskedag. Ved hjælp af padler, tønder og noget snor havde vi en fin tørresnor.

Det var ikke alle lejrpladser, som var lige "eksotiske". Nogle blev valgt fordi, vi bare skulle finde et sted at få slået teltet op, og få noget at spise og noget søvn.

Vi havde set denne renbuk tidligere på dagen, hvor den passerede vores lejr. Da vi omkring midnatstid kom padlende nedaf floden, læ den og hvilede sig på bredden. Først da vi var inde på ca. 15 meter fra ham rejste han sig.

På turen i 2004 kom vi forbi åen hvor vi kom ud fra i 2001 efter de 3 dage i helvede. Et specielt gensyn.

Ved et vandløb fandt vi en masse fosiller. Vi er 600 km. fra ishavet

Endnu et fossil fra dette specielle sted

Og endnu et fossil.

Alle fossiller blev fundet ved dette udløb. Vi så ikke noget lignende på resten af turen.

Tid til et kort hvil og en pibe tobak inden vi fortsætter.

Vores telt og lejr fylder ikke meget i denne kæmpe natur

Efter den hårde vinter er der virkelig knald på smeltevandet. Aflejringer helt op til træerne. Forskellen på vandstanden forår og sommer er mere end 5 meter.

En god dag på floden i T-shirt og uden myggenet.

"Morgenmaden" var ikke altid noget man kunne sidde og hygge sig med. Ofte skulle fortæring af havregrynene bare overståes med hovednettene på. Det kunne godt være lidt anstrengene.

En god lejr til vores projekter. Badning, tøjvask og bagning. Tidskrævende projekter. (Se videoen "kano trækkes")

Gås bliver friturestegt og kartoffelmos bliver lavet i gryden ved siden af. En ægte "herreret"! Bemærk i øvrigt, at vi her, på dette tidspunkt, kunne have bare tæer i sandalerne. Lidt en sjældenhed...

Midnatssolen ved et lille sideløb til Carnwath River. På denne del at turen kom solen aldrig under horisonten.

Kanoen er pakket til afgang. Klar til endnu en god dag på floden..

Denne store gamle moskustyr stod tålmodigt at ventede på, at vi kom drivende forbi den. (Se videoen "moskus")

Hvis billedet vendes 180 gr. er det er det identisk med dette.

Dette er et typisk billede fra rute på Carnwath River. Skønt terræn, dejligt vejr men hovednettet er en nødvendighed.

Selvom vi ikke var de store fiskespisere skulle der da fiskes, som her hvor Andrew River løber ud i Carnwath.

Endnu en Inconnu på land. Denne vejede ca. 4 kg. og blev sat ud igen.

Skøn lejrplads i deltaet mellem Carnwath River og Anderson River.

Rigtig god lejr. Carnwath River løber her ud i Anderson. Læg mærke til baggrunden - en stor flok moskus græsser på modsatte bred. De blev der hele dagen.

Ialt gik der ca. 30 moskusokser rundt på modsatte bred. I blandt gik der en rigtig stor tyr.

Morgenmaden er serveret. Hver dag startede vi med en gang havregryn med skummetmælks pulver. Det lagde en god bund for dagen.

Vi havde virkelig problemer med vores liggeunderlag! De tabte luft. Det var ensbetydende med, at vi måtte blæse luft i dem 3 - 4 gange hver nat for ikke at ligge nede på jorden.

Når vi var inde og se på landet, og området bag floden, galdt det om at huske myggenettet. Her var milliarder af myg og stikfluer! (Se videoen "på toppen")

Vi kom forbi denne mega elgtyr, som stod ude i floden og skyllede myg og fluer væk fra hovedet. Spænviden på geviret var minimum 160 cm. (Se videoen "mega elg")

Der var mange dyr på floden denne dag. Også de var meget plaget af myg og fluer. Koen her og hendes 2 store kalve blev stående, selv om vi kom drivende blot 30 meter fra dem. Vi ville slå lejr for natten på øen bag elgene. Heller ikke dette kunne forstyre dem.

De 2 kalve vovede sig nysgerigt på land, men blev kaldt tilbage efter et kort eventyr.

Vi havde set frem til denne kommende lejr ved foden af de fantastiske smukke bakker. Sceneriet herned til var ikke mindre bemærkelsesværdig.

Midnats foto! Vi blev et par dage i denne lejr. Her var mange "projekter", som skulle klares. både brødbagning, tøjvask, badning og ikke mindst bakkevandring ind i tundraen, som fandtes inde bag bakkerne.

Madlavningen om aften var typisk et "hyggeprojekt" som vi så frem til. Især hvis det som her var mere end blot at koge en gryde ris eller suppe.

Al vores madlavning og bagning foregik ved bålet. Afskærmningen for vinden hjalp når det blæste.

På toppen af bakkerne havde stenene mange farver. Vi så gule, grønne, røde, sorte og hvide områder med sten.

Det tog ca. 1 time at nå toppen af bakkerne. Halvvejs oppe var det tid til en "puster".

Lejeren er sat. På skråningen på modsatte bred går et par moskusokser, som studeres i kikkerten.

Denne rentyr viste os vej til toppen. Den var absolut ikke bange, og det var tydelig den ikke havde set mennesker før. Når vi nåede ind på 20 - 30 meter travede den længere op og ventede til vi indhentede den. (Se videoen "stor ren")

Fra toppen af bakkerne var udsigten fantastisk. Vi kunne se rundt i en radius af mere end 50 kilometer. En speciel fornemmelse, at stå og se ud over et areal større end Sjælland, og vide at vi var de eneste, som var der.

På toppen fandt vi helt frisk lort fra grizzly bjørn. Vi havde ikke taget riflen med op i tilfælde af, at disse blev for nærgående. Riflen lå stadig nede i teltet.

Sidste bakke på vej ud til ishavet, var også pyntet i forskellige farver.

I nærheden af ishavet fandt vi en hytte, som de lokale jægere brugte i efteråret og om vinteren. Her var "bunker" af trofæer fra rener og, som denne, fra store moskusokser.

Sidste sejlads inden hytten - troede vi. Her godt midnat blæste det op og det begyndte at regne kraftigt. Vinden var imod os, og marchhastigheden var under 2 kilometer i timen. (Se videoen "sidste sejlads")

Vi var nødt til at slå lejr for natten. klokken var på dette tidspunkt 02.30. Floden var her ca. 1,5 kilometer bred. Vejret klarede op, og vinden lagde sig så vi næste morgen kunne tage det sidste stykke ud til hytten.

Vi havde 2 dage ved hytten inden vi blev hentet ind af vandflyveren. Det gav os tid til, at restituerer inden vi kom tilbage til civilisationen.

På denne side vil du kunne se billeder fra vores anden ekspedition fra juli og august 2004

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.10 | 21:21

Det var Sjovt at høre fra Jer --også dengang -- mest dengang! Hvordan har I det nu og hvad laver I ? Ser I noget til Mikkel, Peter med flere? Vi har det ok

...
09.10 | 14:42
Om os har modtaget 2
11.10 | 21:13
Hjem har modtaget 6
09.05 | 23:29
Foto "3days in hell" har modtaget 1
Du kan lide denne side