Om NWT (Nordvest territoriet)

Canada og Nordvest Territoriet

Flaget
Nordvest Territoriets flag blev officielt vedtaget i 1969.
De 2 blå bannere på hver side af flaget repræsenterer de mange søer og floder i det område mens den hvide baggrund er et symbol på is og sne.
Skjoldet i midten har flere symboler. Øverst gennemskæres det hvide ishav af den blå bølgende Nordvestpassage.

En diagonal linje opdeler den nederste del i et grønt og rødt afsnittet. Det grønne område symboliserer de enorme arealer med træ mod syd mens det røde symboliserer tundraen i det nordlige.

Guld barer i det grønne afsnit og polarræven i det røde punkt repræsenterer de rigelige mineraler og skind, som historie og velstand i Nordvest Territorier har været baseret på.

Landet 
Canada er verdens anden største land, fra Ishavet mod nord til USA´s grænse mod syd, fra Atlanterhavet til Stillehavet.
Det er inddelt i 10 provinser og 3 territorier, med
 Nordvest Territoriet som det ene. Med et areal på 1.346.106 km2 er NWT ca. 32 gange større end Danmark (43.098 km2) men med et befolkningstal på kun 42.500 er det svarende til Bornholm (43.000).
I NWT er der registreret 34 officielle byer med Yellowknife som den største med 18.700 indbyggere og Kakisa som en af de mindste med 52 indbyggere.
Yellowknife er hovedstad for Nordvest territoriet.
Canada har mange naturlige resourser bla. olie, naturgas, guld, kobber og jern. Især en blomstrende olie og naturgas industri i den nordlige del af landet. Om vinteren bruges de tilfrosne floder til lastbil transport af mange forskellige ting til denne industri. Den største flod er Mackenzie River og var i mange år eneste transport mulighed af gods fra syd. Og det bærer området også præg af i dag. Der ligger mange små byer og lokale samfund langs floden - Inuvik, Norman Wells, Ford Smith, Hay River og Tuktoyaktuk, for bare at nævne nogle få.

En meget stor del af landet er dækket af søer og floder, rent faktisk indeholder NWT 9 % af verdens ferskvands reserver.

Dette betyder dog også, at der er myriader af myg.
Det siges, at myggene er årsagen til at der ikke bor flere mennesker i NWT end der gør.

Territoriet blev, som det første af 3 territorier en del af Canada i 1870.

Befolkningen
Befolkningen i NWT består af flere forskellige folkeslag. De første beboere var Dene, derefter menes det at de første Inuiter krydsede over Beringsstrædet, fra Sibirien for ca. 5000 år siden. Næsten halvdelen af befolkningen er Dene, Inuit eller Metis (NWT`s oprindelige befolkning) resten er fra andre dele af Canada, USA og verden.
Dene betyder "gruppe af første beboere" og er et sammensat ord (De = Flow / Ne = Mother)
Deres sprog hedder Athabaskan
Metis er efterkommere af blandede ægteskaber mellem Cree, Ojibway, Algonquin, Saulteaux og andre folkeslag.
Inuit er en samlebetegnelse for en række mongolide folkeslag fra den såkaldte Thulekultur. Kendetegnet for Inuitter er at de lever i artiske egne.

Inuvik
Inuvik ligger for enden af Demster Highway (740 kilometer lang grusvej) kun 120 kilometer fra ishavet og 200 kilometer nord for polarcirklen.
Med kun 3 isfrie måneder og en årlig gennemsnitstemperatur på minus 13 celsiusgrader hører Inuvik til de koldeste byer i verden.
Temperaturen i december, januar og februar er lavere end minus 30 grader i gennemsnit.


Aktuel vejrudsigt for Inuvik kan ses her:

http://www.theweathernetwork.com/index.php?product=weather&placecode=CANT0015&wbRef=www.inuvik.ca&link=cityPage&switchto=c&ref=wxbtn100x120_image_city

Om vinteren fungerer Mackenzie River som transportvej mod nord og syd. Isen på floden er meter tyk og kan bære tonstunge lastbiler.
Det engelske navn for Inuvik er "place of people" og byen fik først sit navn i 1958.Der er ca. 3500 indbyggere og 60 % af befolkningen i Inuvik er eskimoer, Dene og øvrige oprindelige indfødte.
De vigtigste sprog, der tales i Inuvik er, Inuvialuktun, Gwich'in og engelsk.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.10 | 21:21

Det var Sjovt at høre fra Jer --også dengang -- mest dengang! Hvordan har I det nu og hvad laver I ? Ser I noget til Mikkel, Peter med flere? Vi har det ok

...
09.10 | 14:42
Om os har modtaget 2
11.10 | 21:13
Hjem har modtaget 6
09.05 | 23:29
Foto "3days in hell" har modtaget 1
Du kan lide denne side